Derecik Sınır Kapısının Tabelası Asıldı

Hakkari’nin Derecik ilçesinde yürütülen çalışmalar sonucu, ilçenin Irak ülkesine çıkan Derecik Sınır kapısının tabelası asıldı.

Derecik Sınır Kapısının Tabelası Asıldı

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Derecik ilçesinde yürütülen çalışmalar sonucu, ilçenin Irak ülkesine çıkan ''Derecik Gümrük kapısı''nın tabelası asıldı.

Yıllardır iki ülke arasında açılması beklenen ‘’Derecik Gümrük Kapısı’’ yoğun çalışmalar sonucu yavaş yavaş sonlarına gelindi.

Aylar önce Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin tarafından Yüksekova, Şemdinli ve Derecik ilçelerinde imza kampanyası başlatılmıştı.

Başkan Tekin, yaşanan sevinci sosyal medya hesaplarında ’Derecik Gümrük Kapısı’nın tabelası asıldı paylaşımını yaparak vatandaşlara müjdeyi verdi.

En son olarak bölgeye gelen Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Umurlu Sınır Kapısında incelemelerde bulunmuştu.

‘’BİZ AÇILMASI İÇİN YOĞUN BİR ÇALIŞMA YÜRÜTTÜK’’

Her defasında gümrük kapısının açılması için yoğun mesai harcadıklarını belirten Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, ‘’ Yıllardır resmi olarak açık, ama fiili olarak açılmayan Derecik Sınır Kapısının açılması için, 2022 temmuzda imza kampanyası başlatmıştık. 15 bin imzayla Sınır kapısının açılması talebimizi yetkililere ilettik. Halkımızla birlikte bu talebimiz ses getirdi ve akabinde çalışmalar başladı. Hızlı bir şekilde devam eden sınır kapısının tabelası ve karşılıklı bayraklar bugün asıldı. Yakın bir tarihte açılması planlanan Derecik Sınır Kapısının devamlılığı içinde takipçisi olacağız’’ İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2023, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER