Derecik'te Ahşap Atölyesini Açtı

Hakkari'nin Derecik ilçesinde yaşayan ahşap ustası Rauf Şirin, hobi olarak başladığı ahşaptan hediyelik ürünler için şimdi siparişlere yetişemiyor. En çok İstanbul'dan sipariş geldiğini söyleyen Şirin, Irak'a da satış yapıyor.

FERHAT YILMAZ - YÜKSEKOVA GÜNCEL - DERECİK

Derecik ilçesinde yaşayan ahşap ustası Rauf Şirin, hobi olarak başladığı ahşaptan hediyelik ürünler için şimdi siparişlere yetişemiyor. En çok İstanbul'dan sipariş geldiğini söyleyen Şirin, Irak'a da satış yapıyor.

Derecik ilçesine bağlı Üçyan köyünde oturan ahşap ustası Şirin, kendi imkanlarıyla kurduğu atölyede ahşaptan yaptığı ürünlerle büyük ilgi görüyor.

Evinin bir bölümünü atölye olarak kullanan Şirin, hobi olarak başladığı ahşaptan masa, sehpa, kalemlik ve hediyelik eşyaları satarak geçimini sağlıyor.

"MERAKLA BAŞLADIM"

30 yaşındaki Rauf Şirin, Rauf Şirin, "Derecik ilçesine bağlı Üçyan köyünde oturuyorum. Ben bu işe merakla başladım. Şimdilerde ise arılar için güzel kovanlar, kalemlik gibi birçok ürün yapıyorum. Televizyon masasına güzel desenler yapıyorum. Yaptığım malzemelerin yüzde 90'ını ceviz ağacından yapıyorum. En çok İstanbul'dan siparişler geliyor. Tabi ki Irak'a da gönderiyorum. Bu işte kendimi daha çok geliştirmek istiyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2022, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şerafettin Kartal (@maketev_gever)
Şerafettin Kartal (@maketev_gever) - 2 yıl Önce

Böylesi değerli yetenek sahibi yürekleri gönülden alkışlıyorum, eline emeğine sağlık

SIRADAKİ HABER