Eba’ya bağlamak için yüksek rakımlı karlı tepelere çıkıyorlar

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesine bağlı 30 kilometre uzaklıkta bulunan yeni ışık (Nerdan) köyünün basamak mezrasında yaşayan öğrenciler, eğitim bilişim ağı'na bağlanabilmek için her gün dağa tırmanıyor.

Türkiye’de Pandemiden dolayı, okulların kapanmasıyla EBA’ya geçiş yapan tüm öğrenciler gibi,Yüksekova ilçesinde yaşayan öğrencilerde uzaktan eğitim görmeye başladı.

köyde cep telefonun çekmemesi ve internet erişiminin sağlanamaması nedeniyle EBA'dan verilen uzaktan eğitim sisteminde zorluklar yaşıyor.

Derslerinde geri kalmamak için her gün dağa tırmanan öğrenciler, burada saatlerce şebeke arayıp EBA'ya bağlanmaya çalışıyor ve yaşanan bu sıkıntılar nedeniyle öğrenciler derslere ulaşma konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor.

Aileler, "Köyde her öğrencinin bir hayali var diyerek, Kimi avukat, kimi öğretmen, kimi doktor, kimisi de mühendis olmak istiyor. Onun için yetkililerden ve GSM operatörlerinden yardım talep ettiklerini belirttiler.

Köy sakini olan Feyzi Baki,’’Pandemiden dolayı okullar kapanınca mecbur tüm öğrenciler gibi köyümüzdeki öğrencilerde uzaktan eğitim görmeye başladı. Şuan öğrencilerimizde okula gitmedikleri için öğrencilerin uzaktan eğitim sıkıntıları başladı. Bu sıkıntılardan en büyüğü köyümüzden şebekenin olmaması ve çocukların şebeke çeken yüksek rakımlı yere çıkıyorlar. Malum kış gelmiş, yaz olsa gene iyi olur şimdi kış olduğu için ve kar da her ihtimale karşıda ailelerde çocukları ile tepede katılıyor ders.Biz burada tüm yetkililere sesleniyoruz, lütfen bu çocuklara sahip çıkın onların rahat derslerine girmeleri için baz istasyonu kurun’’dedi.

Veli olan Ömer Baki ise,’’Bende çobanlık yapıyorum. 3 tane çocuğum var. Onların daha iyi bir eğitim görmeleri için çabalıyorum. Ama şimdi malum pandemi de var sorunlarımızda arttı. Basamak mezramızda internetimiz olmadığı için öğrencilerimiz zor günler geçiriyor. Hergün çocuklarımız bu tepelere çıkarak uzaktan eğitime girmek zorunda kalıyorlar. Burada sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın iletişim bakanımızdan, sayın milli eğitim bakanımızdan ve özellikle sayın Ziya Selçuk Hocamızdan ricamız bu yaşanan sıkıntımıza kulak versinler çünkü bu öğrenciler Türkiye'nin gelecekleri. İnşallah kısa sürede bu sıkıntılarımız da biter’’İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2021, 01:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
Rahim taş
Rahim taş - 3 yıl Önce

Allah’a bu çocuk ların hakını yiyenlerin belasını versin

SIRADAKİ HABER