Hakkari Barosu, Derecik İlçesinde Yaşanan Taciz Olayı İle İlgili Basın Açıklaması Yayınladı

Hakkari Barosu, Derecik İlçesinde Yaşanan Taciz Olayı İle İlgili Basın Açıklaması Yayınladı

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Hakkari Barosu, Derecik İlçesine Bağlı Ortaklar Köyü’nde Yaşanan Taciz Olayı İle İlgili Basın Açıklaması Yayınladı.

Hakkari Barosundan yapılan açıklama söyle:

16.05.2021 tarihinde, Hakkâri’nin Derecik ilçesine bağlı Ortaklar Köyü’nün Örencik Mezrası’nda, ailesiyle beraber ikâmet eden 5 yaşındaki B.S adlı çocuğun, evlerine misafirliğe geldiği söylenen Tacettin G. adlı erkek tarafından, ikâmet adreslerinde cinsel istismar ve cinsel saldırıya maruz kaldığı ortaya çıkmıştır. Zanlı Tacettin G., 17.05.2021 tarihinde gözaltına alınmış, aynı tarihte de tutuklanmıştır. Hadisenin cereyan ettiğini haber aldığımız ilk andan itibaren etkin bir hukuki sürecin yürütülmesi için yakından takip ettik.

Sürece dair asıl vahim olan taraf ise, zanlı yakınlarınca, köyün kimi önde gelenlerinin aracı kılınıp, cinsel istismarın üstünün örtülmesi amacıyla, B.S’nin ailesine hukuki yollara başvurmaktan vazgeçmesi için baskı yapıldığı yönündeki ciddi iddiaların ve şikâyetlerin olmasıdır.

Fakat bilinmesini isteriz ki;

Bizler, Hakkâri Barosu olarak konunun bütün hukuki süreçlerinde, mağdure B.S’den ve ailesinden yana taraf olacağız! Ve yarın (21.05.20201) aileyi ziyaret edeceğiz.

Duyarlı ve ilgili bütün yerel ve ulusal kamuoyuna açık çağrımızdır: Erkek şiddetinin açık bir örneğine maruz kalmış olan 5 yaşındaki B.S’nin, bu travmasının daha da derinleşmemesi ve hukuki sürecin gölgelenmemesi için herkesi bu hukuki süreci sahiplenmeye davet ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2021, 22:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Erhan Çakır
Erhan Çakır - 3 yıl Önce

Ne kadar cahil bi aile yaşanan olay kapatılamaz Taceddin olan şahıs cezasını çekmeli çekmeli ki bu olayların devamı gelmesin.
Anne ve babasının öpmeye kıyamadığı küçük çocuktan ne istedin Allah’ından bulursun inşAllah gün yüzü görmezsin aşağılık mahluk

SIRADAKİ HABER