Hakkarili öğretmenler için ‘Adalet Nöbeti' 20. Gününde

Hakkarili öğretmenler Remezan Karakış, Deniz Turan ve Cuma Özer için aileleri tarafından başlatılan "Adalet Nöbeti" 20'nci gününde yine Valilik önünde devam etti.

Hakkarili öğretmenler için ‘Adalet Nöbeti' 20. Gününde

Hakkari'de iki ayrı rehabilitasyon merkezinin sahipleri arasında 5 Şubat 2022 yılında yaşanan kavgada, Hikmet Demir yaşamını yitirmiş, her iki aileden toplam 6 kişi de yaralanmıştı.  Mahkemenin müebbet artı 9'ar yıl ceza verdiği öğretmenler Cuma Özer, Deniz Turan ve Remezan Karakış’ın aile fertleri süresiz adalet nöbeti başlattı.  

Hakkari Valiliği önünde bir araya gelen anneler, öğretmenlerin fotoğrafları ve “adalet istiyoruz” pankartı açarak oturma eylemi yaptı.  Bugün adalet  nöbetimizin 20. günündeyiz diyen tutuklu eşi Asuman Turan," 20.03.2023 tarihinde verilen kararla ne yazık ki adalet sistemi çöktü.

Türkiye'nin hukuk devleti vasfı bu kararla hepimizin gözünde itibarsızlaştı. Anayasanın bize verdiği güvenceyle toplumsal güvenimizin, anayasal haklarımızın yeniden tesisi için buradan sesleniyoruz hemen şimdi adalet istiyoruz  adil yargılanma yeterince geçiştirildi ve geciktirildi. Dosyanın acilen bölge mahkemesinde adil bir şekilde değerlendirilmesini istiyoruz. Artık ne bu adaletsizliğe ne de geçirdiğimiz her adaletsiz güne tahammülümüz kalmadı. Adalet bakanımız Bekir Bozdağ ve Adalet Bakanlığı mercilerinden bir yanıt gelene kadar sesimiz duyulana kadar adaletin üst mahkemede adil şekilde görüleceğinden emin olana kadar eylemimiz devam edecektir" 

Açıklamanın ardından aileler oturma eylemine geçti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER