İranlı 2 Kardeş 500 Yıllık Geçmişi Olan Mahallede 3 Katlı Evi Resim Dünyasına Çevirdiler

İran’ın Tebriz kentinde yaşayan Ahad ve Samed Ateşbar kardeşler 500 yıllık geçmişi olan mahallede 3 katlı evi resim dünyasına çevirdiler. Evin her tarafını adeta resim sanatıyla dolup taştılar.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL - İRAN / TEBRİZ

İran’ın Tebriz kentinde yaşayan Ahad ve Samed Ateşbar kardeşler 500 yıllık geçmişi olan mahallede 3 katlı evi resim dünyasına çevirdiler. Evin her tarafını adeta resim sanatıyla dolup taştılar.

Ressam Kardeşler 500 yıllık geçmişi olan mahallede 6 padişahın yaşadığı evi satın almasıyla resim müzesine dönüştürdüler.

Ateşbar kardeşler İran padişahları, kralları ve İran şahı Pehlevinin resimlerini müze evinin duvarlarına çizerek ölümsüzleştirdiler.

Evin 3 katını değişik değişik resimlerle donatırken, özellikle İran’ın tarihini müze olarak evin duvarlarında sergilediler.

Kardeşlerin yaptığı sanatsal eserleri görmek için dünyanın her tarafından turistler görmeye geliyorlar.

''TURİSTLİK AMACI BURAYI ŞEKİLLENDİRDİK'' 

Ressam Samet Ateşbar, ‘’Küçüklüğümüzden bugüne 30 yıldır resim çiziyoruz. İran’ın binlerce yıllık tarihini gelecek nesillere çizdiğimiz resimlerle ve tarihi antik malzemelerle canlandırarak çocuklarımıza ve turistlere aktarma amaçlı bu müzede sergiliyoruz’’ dedi.

''EVİN HER TARAFI TARİHİ RESİMLERLE DONATTIK''

Ahad Ateşbar ise, ‘’Biz bu evi 2022 yılında kendi imkânlarımızla harabe şeklinde satın alarak gece gündüz çalışarak restore ederek resim müzesi olsun diye (Nakkaş Ateşbar evi) olarak Tebriz’de açtık. 3 ay önce açılan Bu nakkaş evinde Samet’le tarihi resimler çiziyoruz. İran’ın tarihini turistlere anlatıyoruz ve kafeterya keyfini de burada yaşatıyoruz. Tebriz’in 500 yıllık mahallesinde açtığımız müze evinde dünyanın her yerinden Amerika, Avrupa ve ülkelerden turistlerin gelip gezdiği en çok turist Türkiye’den geliyor buraya. Resim müzesine büyük bir ilgi gösteriyorlar. Ancak resim alıcısı az diyebiliriz. Şahıslara ait eski fotoğrafları atölyede kendi yöntemiyle çizerek eskisinden daha orijinal resim haline getiriyoruz. Eskimiş Bir fotoğrafı 2 ila 3 hafta arasında aynısını çizip yeniden onlara o şekilde satıyoruz. Türkiye’den sanatsever turistleri Tebriz nakkaş evine bekliyoruz’’ İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2023, 23:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER