Kaval Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dün gece çıkan olaylarda hayatını kaybeden Ali Kaval binlerce kişinin katıldığı yürüyüşle Orman Mahallesi’ndeki ‘ Yeni Şehitlik’ mezarlığında toprağa verildi. Cenaze töreninde kouşan vekil Zeydan; Kürtler boyun eğmedi, eğmeyecek.

Kaval Son Yolculuğuna Uğurlandı
YÜKSEKOVA GÜNCEL

YÜKSEKOVA- Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün gece Esenyurt ve Esente mahallarinde  çıkan olaylarda polis kurşunu ile hayatını kaybeden Ali Kaval binlerce kişinin katıldığı yürüyüşle son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari Adli Tıp kurumunda otopsi işleminin yapıldıktan sonra Yüksekova’ya getirilen Kaval, Şakitan köprüsünde büyük bir araç konvuyu ile Yüksekova ilçe merkezine getirildi. 



Cenaze törenine  binlerce yurttaşın yanı sıra HDP Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan, Nihat Akdoğan, Barış Anneleri Meclisi ve MEYADER üyeleri de katıldı. PKK Lideri Abdullah Öcalan ve Ali Kaval’ın posterlerinin taşındığı yürüyüş boyunca sık sık "Ey şehîd rêya te erdê namîne",  sloganları atıldı. Cengiz Topel Caddesi üzerine kitlesel bir şekilde Orman mahallesinde camiye getirildi. Camiide kılanan cenaze namazından sonra ‘Yeni Şehitlik’ merzarlığında toprağa verildi.



Törende konuşan milletvekili Abdullah Zeydan, “ Cumhurbaşkanı, Başbakan ve onun hükümeti biz Kürtleri katlederek onlara boyun eğeceğimizi düşünüyorlarsa iyice bilsinler ki Kürtler kimseye boyun eğmedi ve eğmeyecek. Ne zaman ki Kürtler boyun eğerse asıl o zaman Kürtrler katledilecek. Şuan defnettiğimiz şehitlerimiz cennetliktir.  Kürtleri öldürebilirsiniz ama iradelerini teslim alamazsınız bu mücadelemiz sonuna kadar devam edecek” dedi.

Son olarak cenaze töreninde konuşan Kaval’ın babası Hakim Kaval, cenaze törenine katılanlara teşekkür ederek;  “Cumhurbaşaknı  Erdoğan iyi bilsin ki bu şehitler sahipsiz değil.  Bu katliamlara rağmen hala Edoğan’dan medet umanlar iyi bilsinler ki Kürt halkı öldürmekle bitmez. Erdoğan nasıl yüreğimizi yaktıysa Alllah’ta onu ve onun beraberindekilerin yüreğini yaksın” dedi.   

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2015, 17:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER