Kaymakam Doğramacı muhtarlarla bir araya geldi

Hakkari’nin Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, muhtarlarla bir araya geldi.

Kaymakam Doğramacı muhtarlarla bir araya geldi
METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, muhtarlarla bir araya geldi.


Selahaddin Eyyübi Kültür Merkezinde mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelen Doğramacı, ilçede mevcut sıkıntıları, elektrik, su, kanalizasyon, yol ve modern bir şehir ile yapılacak tüm hizmetler için bilgi alışverişinde bulundu.



Kaymakam Doğramcı,  “Öncelikle şehir merkezinde oturduğu halde, adreslerini köylerde gösteren vatandaşlarımız var. İller Bankası ilçe nüfusuna göre para gönderdiği için hal böyle olunca eksik gelirimiz oluyor. Dolayısıyla hizmet konusunda imkanımız azalıyor. Bu konuda muhtarlarımıza çok iş düşüyor ve bu sorumluluğu alarak büyük bir hassasiyetle çalışma yapmaları gerekmektedir.  Şehirde oturan vatandaşların köydeki ikametlerini yeniden şehre aldırmalarını istiyoruz. Bir ikinci husus ise su kullanımı, yani suyun değerini bilmemiz lazım. Eğer abone yapmadan su kullanıyorsak, komşumuzun ve diğer vatandaşların hakkına giriyoruz. Su aboneliğini önemsiyoruz ve herkesin yapmasını istiyoruz. Bu süreçte tespit ettiklerimizle ilgili yaptırımlarımız da olacak. Eğer biz bunlara el birliğiyle sahip çıkmazsak, yarın bir gün şehirde yaşanılamaz bir hal alır. Yani şehrimizde işleri hep birlikte yapacağız. Ondan sonra özellikle Mera alanlarına değinmek istiyorum. Meralarımız bizim nefes aldığımız ciğerlerimiz. Kim ki bizim meralarımıza el atıyorsa bilsin ki haksız bir kazanç elde ediyor. Bu mera meselesini ele almış durumdayız ve meralara giren herkese müdahale edeceğiz. Aksi taktirde bu şehri yeniden inşa edemeyiz. O yüzden hepimiz el ele verip şehrimizin hakkını şehrimize vererek şehrimizi yeniden inşa edeceğiz İnşallah” dedi.



Toplantıya, Yüksekova Kaymakamı ve belediye başkan vekili Osman Doğramacı, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Çiçek, Belediye Başkan Yardımcısı Servet Canlı ve Fen İşleri Müdürü Erol Zirek katıldı.







Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2019, 22:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER