Oda başkanları, Esendere sınır kapısının açılması için, Gümrük müdürüyle görüştüler

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Hakkari ile Yüksekova'nın Meslek Odaları, Esendere Sınır Kapısının açılması için Gümrüğü ziyaret ettiler.

Meslek Odaları başkanları, ilk olarak Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu’yu ziyaret ettiler.

Daha sonra Esendere Sınır Kapısına geçerek, Aylardır kapalı olan sınır kapısının açılması için Gümrük müdürüyle bir araya gelerek görüştüler.

Esendere Sınır Kapısının artık açılması gerektiğini ifade eden Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muarrem Tekin, “Esendere sınır kapısının açılması yönünde çağrıda bulunmak için buradayız. Bölgenin can damarı olan bir sınır kapısı ve bu sınır kapısı bir yıla aşkındır kapalı durumda. Türkiye’den ve İran’dan her gün onlarca uçaklar inip duruyor. Neden hava yolları açıkken karayolları burada kapalı kalıyor. Bizler meslek odaları olarak kapıların biran önce açılmasını talep ediyoruz diyen başkan Tekin şöyle devam etti.

Tekin,’’Bütün bu sıkıntılarımızı raporlayıp ilgili makamlara ve ticaret bakanlığına sunacağız.  Esendere Sınır Kapısında serbest bir pazar alanının açılması konusunda bazı girişimlerimiz bulundu ve devamda edecek’’dedi

Esendere Ziyaretinde, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muarrem Tekin, Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yavuz Özcan, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Hakkari Şoförler Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2021, 01:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER