Sabahattin Kepenek Yeniden Başkan Seçildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu Seçimi gerçekleştirildi.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu Seçimi gerçekleştirildi.

Yapılan Olağan Genel Kurulu seçimi ile Başkan Sabahattin Kepenek tekrar güven tazeledi.

İpekyolu Caddesi üzerinde yer alan Yüksekova'da Simitçi Dünyasında yapılan genel kurula Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif üyeleri yer aldı.

Yapılan seçimde divanın oluşturulmasının ardından faaliyet raporu okundu ve ardında tek liste halinde gidilen kurulda mevcut başkan Sebahattin Kepenek yeniden başkanlığa hak kazandı.

Yeniden başkan seçilen Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Sabahattin Kepenek, "1999 yılında işlemsiz bir kooperatif olarak yola çıktık. 2016 yılında yaşanan 3 aylık sokağa çıkma yasağında kooperatiften kredi kullanmış olan esnaflarımızın mağdur olmaması için kredilerimizi erteleyinceye kadar taksitlerini biz kooperatif olarak ödedik ve kredilerimize bir yıl faizsiz erteleme yaptık. Kooperatif olarak ödediğimiz esnaf kredilerini ise faizsiz 6 ay yapılandırdık. 2016 yılında esnaf ve sanatkarlarımızın kredi ihtiyaçlarını yüzde yüz karşıladık ve o yıl yaklaşık 120 esnafa faizsiz 30.000 TL kredi imkanı sağladık. 2016 yılından 2022 yılının sonuna kadar toplam 170.000 milyon lira Yüksekova esnafımıza kredi imkanı sağladık. 2016-2022 yılları arasında şehir içi yolcu taşıma için 49 adet minibüs alımı gerçekleştirdik. Bunun yanında genç esnaflara, bayan esnaflara kredi erişiminde kolaylıklar ve imkanlar yarattık. Biz her zaman esnaf ve sanatkarlarımızın yanında yer aldık. Bugün de yapıyoruz, yarın da yapacağız. Kapalı durumda olan bir kooperatifi Türkiye’de birinci risk grubuna kadar getirdik. Puan ve itibarını en üst seviyeye çıkardık. Bir zamanlar doğru düzgün oturacak sandalyeleri olmayan kooperatifin bugün 1.500 milyon değerinde şehrin merkezinde yer alan 103 metre kare ofisi olan bir kooperatif meydana getirdik. Tüm bunlar yeterli mi elbette hayır ama elimizde geldikçe güzel bir Yüksekova için çalışacağız’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2023, 18:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cemal SALİM
Cemal SALİM - 1 yıl Önce

Hayırlı olsun başkanım. Odanın menfaatlerini ve esnafın hakkını kimseye peşkeş etmeyen odanın büyümesi için elini yapan ve halletmende işini yapan bir başkan. Tebrik ederim.

SIRADAKİ HABER