Ses sağlık çalışanlarına yönelik baskıyı kınadı

SES Hakkari Şubesi, Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesinde ambulans şoförü Şehmuz Dursun'un katledilmesi ve sağlık çalışanlarına yönelik geliştirilen baskıları düzenlediği basın açıklaması ile kınadı..

Ses sağlık çalışanlarına yönelik baskıyı kınadı
Hakkar-Hakkari Devlet Hastanesi önünde düzenlenen basın açıklamasına SES Hakkari Şube yönetimi ve hastane personeli katıldı. Basın açıklamasına katılanlar "İnsanlığa ajanlık değil, barış yakışır", "Çocuğun gördüğü düştür barış" dövizleri ile " İktidarınız uğruna çocuklarımızın ölmesine izin vermeyeceğiz", "Bu şiddet sona ersin" gibi pankartlar taşındı.

Basın açıklamasını okuyan SES Hakkari Şubesi Eşbaşkanı Sibel Dinç Soydan, sağlık kurumlarının ve sağlık çalışanlarının dokunulmazlığı olmasına rağmen hedef gösterildiğini söyledi.

Dinç Soydan,”"Baskı, şiddet, yargısız infaz, tutuklama ve basına sansür ve her türlü faşizan uygulamaların giderek arttığı ortamda canımızı dişimize takıp halkımızın sağlığı için çabalıyoruz. Bir çok il ve ilçede tehdit ediliyor hatta öldürülüyoruz.

Sağlık kurumları taranıyor, hastaneler özel harekatın karargahı haline geliyor" Sağlık Bakanının , "Başkan seçseydik kaos olmayacaktı" açıklamalarına vurgu yapan Soydan, "Sağlık Bakanı, halkın sağlığından ve sağlık çalışanlarının canından  bir haber, kendi iktidarını sağlamlaştırma, sarayın gözüne girme derdindedir.

Sağlığımıza  sahip çıkmak için 10 Ekim'de Ankara olacağız" şeklinde konuştu. Basın açıklaması 10 dakikalık oturma eyleminin ardından son buldu.

ses-m.jpgses-1-001.jpg

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2015, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER