Türkiye ve Dünya’dan Gelen Vatandaşlar 3 bin 400 rakımdaki saklı cennet olan Cilo buzul göllerine çıktılar

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin İkiyaka dağlarında '5. Cilo Fest' düzenlenirken, 3 bin 400 rakımdaki saklı cennet olan 20 bin yıllık Cilo buzullarını görmek için Türkiye ve Dünyadan vatandaşlar akın etti.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinin İkiyaka dağlarında '5. Cilo Fest' düzenlenirken, 3 bin 400 rakımdaki saklı cennet olan 20 bin yıllık Cilo buzullarını görmek için Türkiye ve Dünyadan vatandaşlar akın etti.

Hakkari Valiliği ve Yüksekova Kaymakamlığı işbirliğince her sene sat gölleri başından düzenledikleri festival bu sene de aynı heyecanla devam etti.

Yüksekova ilçesinin İkiyaka Dağları'nda bulunan sat göllerinin başında 2 günlük programla misafirlerini ağırlamaya başlarken, bölgeye 15 bine yakın vatandaş geldi.

Festivalin 2. gününde de Yüksekova merkezden yola koyulan vatandaşlar sat göllerine araçlarıyla zorlu bir yokuşla ulaşamaya sağlarken, bazı vatandaşlarda araçlarını yol ortasında bırakıp yaya ile festival alanına kilometrelerce yürüyerek ulaştı.

Festival alanına gelen vatandaşlar ilk olarak çadırlarını kurup yemeklerini yapmaya başlarken, diğer yandan göl içinde bazı sporsever ise rafting, kano, yüzme ve doğa yürüyüşü gibi etkinliklere katılırken, özellikle Türkiye’nin farklı illerinde ve Dünyanın farklı ülkelerinde Yüksekova’nın Cilo Sat dağlarında 3 bin 400 rakımda yer alan 20 bin yıllık buzulları görmek için adeta akın etti.

Buzullardan inen vatandaş hemen eteklerinde saatlerce halay çekerek günün keyfini çıkardılar.

Cilo Dağlarının doğasını görmek için bölgeye geldiğini belirten Öğretmen olan Serkan Sungur, ‘’Bizde Derecik’te geldik. Özellikle buraları yakında görmek için. 2 gündür burdayız ve kamp kurduk. Bburada olduğumuz için çok mutluyuz. Yapılan organizasyonda çok memnunuz. Bu güzellikleri yakında görmek için çok mutluyuz. Doğası harika herkese tavsiye ederim. Özellikle insanları buradaki buzulları görmek ve yakında resim çekmek için buraya akın akın geliyorlar. Burası görmek için durmaya gerek yok’’ dedi.

Biz burayı sosyal medyadan görerek geldik diyen Bünyamin Özcan, ‘’Bizde dün geldik buraya çadırlarımızı kurduk. Burada akşam sabaha kadar çok soğuk bir hava var ama bunu yaşamak gerek. Çok harika bir doğası var. Muhteşem bir güzelliği var. Burada 20 bin yıllık buzullar var. Bu Türkiye’de en bir doğal güzelliktir diyebiliriz. Bizde burada festivale katılarak ve bu muhteşem doğaya ortak olduk’’ İfadelerini kullandılar.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2023, 13:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER