Türkiye’nin Batısında Ayçiçeğin Merkezi Olan Tekirdağ Ve Edirne’ye Doğusunda Yüksekova Üretimiyle Rakip Oluyor

Hakkari’nin Yüksekova Ziraat Odası öncülüğünde başlatılan ‘’Üreten bir Yüksekova İçin’’ sloganıyla 10 dönümlük alana Ayçiçeğin ekimini gerçekleştirerek, Türkiye’nin batısında Ayçiçeğin ana merkezi olan Tekirdağ ve Edirne’ye rakip oluyor.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova Ziraat Odası öncülüğünde başlatılan ‘’Üreten bir Yüksekova İçin’’ sloganıyla 10 dönümlük alana Ayçiçeğin ekimini gerçekleştirerek, Türkiye’nin batısında Ayçiçeğin ana merkezi olan Tekirdağ ve Edirne’ye rakip oluyor.

Yıllar sonra Yüksekova Ziraat Odasının Başkanlığının değişimiyle, İlçenin her bölgenin toprağına farklı farklı üretimler sağlamasıyla çiftçiyi fazlasıyla memnun etmeye başladı.

Yüksekova Ziraat Odasına başkan seçilen Perviz Geçirgen başlattığı ‘’Üreten bir Yüksekova İçin’’ sloganıyla yola çıkarak ilçenin tarım alanlarını üretime kazandı.

Başkan Geçirgen ilk olarak, Parcar ekimi, patates ekimi, Kapya biberi, Domates ve en son olarak ilçeye 5 kilometre uzaklıkta bulunan Demirkonak köyünde 10 dönümlük arazide Ayçiçeği ekimine başladı.

‘’ÜRETEN BİR YÜKSEKOVA İÇİN YOLA ÇIKTIK’’

Herşey Yüksekova için olduğunu belirten Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, "Bugün Demirkonak köyündeyiz çiftçimize ait 10 dönümlük alanda Yüksekova tarihinde ilk olan Ayçiçeği üretimini gerçekleştiriyoruz. Çiftçilerimiz ve muhtarlarımızla beraber güzel bir çalışmayla Yüksekova tarihine güzel bir imza atmış bulunmaktayız. Biz üreten bir Yüksekova Şiarıyla hareket ettiğimiz için dolayısıyla Yüksekova'nın her karış toprağını üretime kavuşturacağız. Şimdiye kadar sadece yonca ve buğdayla sınırlı kalmışlardır. Bizde artık diyoruz ki bunların dışına çıkarak, Yüksekova'nın kendi kendine yetebilecek, komşu ilçelerine bunların ihtiyaçlarını sağlayabilecek alanlarda üretim sağlayacağız. Bu hareketle de çiftçilerimiz de bize güzel bir destek veriyorlar. Biz Yüksekova'yı üretime kavuşturacağız. Rengarenk farklı ürünlerde ilçemizi şaha kaldıracağız. Çiftçilerimize şunu söylemek istiyorum şimdiye kadar geleneksel yöntemlerle hareket edildi. Bundan sonra bilimin ışığında Yüksekova'nın üretime kavuşması çiftçilerimizin de korkmadan topraklarını açabilmesi hatta farklı ürünlerin Yüksekova'da yetiştirilebileceğini bunu görmelerini istiyoruz. Bu konuda hep beraber el ele vererek, Yüksekova'mıza sahip çıkacağız'' İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2023, 03:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER