Yüksekova 75 Yataklı Yeni Hastanesine Kavuşuyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yeni hastane inşaatı çalışmalarında sona gelindi.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde yeni hastane inşaatı çalışmalarında sona gelindi.

Yüksekova ilçesinin ikiinci büyük hastanesi olarak ilçenin İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan karayolları arkasında inşaatına 2015 yılında başlamasıyla bölgeye büyük nefes alacak yatırım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Yüksekova’ya hizmet verecek 48 bin metrekare üzerinde yapılan yeni hastane de 75 yataklı kapasitesi ve 3 ameliyathane olmasıyla son donanımlı teknolojiyle hizmet verecek.

''YÜKSEKOVA BU HASTANE İLE RAHAT BİR NEFES ALACAK''

Hastaneyi yerinde ziyaret eden Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, “Vatandaşlarımızın merak ettiği bir konuydu. Biz de bugün hastanenin durumuyla ilgili arkadaşlarla beraber yerinde inceledik. 48 bin metrekare alan üzerinde ve 75 yataklı hastane. Malum biliyorsunuz Türkiye’de büyük bir deprem oldu, bunun üzerine 4 aya kadar hastane çalışması durdu. Yani incelediğimiz kadarıyla hastane artık 3 ay içinde geçiş kabulüne başlayacaktır. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Arkadaşlar sağolsun çalışıyor. İnşallah kısa sürede biter, geçiş kabulüne gider ve vatandaşın hizmetine girer” dedi.

''İNŞALLAH 2 AY İÇİNDE GEÇİŞ KABULÜNE BAŞLAYACAK''

Hastanede inşaat mühendisliği yapan Mehmet Nuri Salman, “Hastanemiz 75 yataklı olup 3 ameliyathane ve 13 yoğun bakım ünitesi ile geniş çerçeveli bir hastanedir. Bölge tamamen 2’inci bir hastaneye kavuşuyor. İnşallah 2 ay içerisinde geçiş kabulüne başlar ve artık bölgeye hizmet verir. Herkese hayırlı olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

''YÜKSEKOVA'DA YAPILAN BU YATIRIM TÜM BÖLGEYE HİZMET VERECEK''

Yüklenici firma sahibi Kadir Geyik ise “Biz de 1.5 yıl önce bunun ihalesini aldık. Artık bitme sürecine girmiş durumdayız. Şuan test sürecindeyiz. İnşallah 2 yada 3 ay içinde geçiş kabulüne başlayacağız. Daha sonra hastane yönetimi sistemini kurmaya girecek. İnşallah bununla beraber biter Yüksekova yeni hastanesine kavuşacak” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Misafir
Misafir - 9 ay Önce

Mevcut hastane de doktur yok maalesef yeni hastanede doktur olacak mı şuan Yüksekova durumu içler acısı sahipsiz bir kent ünvanı almış durumda

SIRADAKİ HABER