Yüksekova'da Artan Kiralar Nedeniyle Esnaflar Zor Günler Geçiriyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde son dönemlerde artan iş yerlerinin kiralarından dolayı esnaflar zor günler geçiriyor.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde son dönemlerde artan iş yerlerinin kiralarından dolayı esnaflar zor günler geçiriyor.

İlçenin Cengiz Topel Caddesi ve İpekyolu üzerinde bulunan esnaflar artan iş yeri kiraları nedeniyle zorladıklarını belirttiler.

Her sene mülk sahipleri tarafından yüzde 15 yüzde 20 bir orandan artış yapılırken, bu sene bu oran daha fazla yapılarak yüksek kiralara yansımasıyla esnafı mağdur etti.

Bazı esnaflar yüksek kiralar nedeniyle kepenklerini kapatırken, bazı esnaflarda mülk sahiplerine çağrıda bulunarak bu kira artışların indirmesini istediler.

Yüksekova Esnafımız bu yüksek kiralardan dolayı zor günler geçirdiklerini belirten Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç,’’Esnaflarımız üzellikle bu sene zor günler geçiriyor esnafımız. Biz he defasında mülk sahiplerine çağrıda bulunduk lütfen bu artan kiraları indirin çünkü esnafımız artık kira ödemeyecek duruma geldi ve bazı esnaflarımızda iş yerlerini kapattı. Özellikle İlçede yeni faaliyetlerin yapılmasıyla diğer mülk sahiplerinde bu uygun olarak zam yaptı. İlçede şimdi yüzde yüz kiralar attı buda esnafımızı mağdur etti. 2021 ve 2022 Mart ayı itibariyle 195 esnafımız üyelerini bırakmak zorunda kaldılar yada devretmek zorunda kaldılar. Biz her yerde yine mülk sahiplerine aynı çağrımızı yenileyeceğiz lütfen esnafımıza destek çıkın. Biz mülk sahiplerine zam yapmayın demiyoruz tabiki en doğal hakkınız ama esnafımıza da destek çıkmalıyız. Artık biz kira artışından vazgeçelim çünkü çünkü esnafımız kepeneklerini kapatmasın. Esnafta eskisi gibi çalışmıyor çünkü sattığı malın yerine bazen yerini dolduramıyor. Amacımız, çabamız Yüksekova’nın geleceği için. Hiçbir esnafımızın mum ışığı sönmesin.  Gerekirse ben Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı olarak Mülk sahipleri ile bir araya gelip gereken ne varsa konuşabiliriz. Mülk ve Esnafın arasında köprü olabiliriz çünkü Yüksekova’nın geleceği hepimizi ilgilendiriyor’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2022, 22:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER