Yüksekova'da musluklardan çamurlu su akıyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde evlerinin musluklarından çamurlu su aktığını öne süren ilçe sakinleri soruna çözüm bulunmasını istedi.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde evlerinin musluklarından çamurlu su aktığını öne süren ilçe sakinleri soruna çözüm bulunmasını istedi.

İlçede yaşayan vatandaşlar 1 yıldan fazladır musluklardan çamurlu su aktığını iddia ediyor.

1 yıl boyunca su arıtma kullanan vatandaşlar şimdi kirli suyun akmasından dolayı arıtmanın 3 ay bile dayanmadan değiştirdiklerini belirtti.

Bunun üzerine ilçede su arıtma işini yapan Musa Demir isimli Usta evlerde arıtma suyu ile şebeke suyunu ölçümünü yaparak ve iki suyun arasındaki farkı gözler önüne serdi.

Arıtma işini yapan Demir, yaptığı analizler sonucu şebeke suyundan çamur aktığını belirterek bu duruma yetkililerden acilen çözüm bulmasını istedi.

Evlerde su analizi yapan usta Musa Demir, ‘’Yaptığımız analiz ve testler sonucu şebeke suyunun çamurlu olduğunu gördük. Bizde bunun üzerine evlerde su testlerini yapıyoruz. Yetkililerden acilen bu şebeke suyunun bu çamurlu halinden arındırılmasını istiyoruz. Çünkü bu durumla beraber çok kişi hastanelik olmuş durumda. Eskiden su arıtma fitrelerini 1 yıla kadar değiştirmiyorduk şimdi ise 3 aya bile dayanmıyor çünkü çabuk kirleniyor’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2023, 18:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER