Yüksekova'da Trafik Kazası Okulun Güvenlik Kamerasına Yansıdı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan İpekyolu üzerinde bir aracın tüp taşayan araca arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazası saniye saniye okulun güvenlik kamerasına yansıdı.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde bulunan İpekyolu üzerinde bir aracın tüp taşayan araca arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazası saniye saniye okulun güvenlik kamerasına yansıdı.

Edinilen bilgilere göre kaza 17.11.2021 tahinde saat 12 sıralarında meydana geldi. Öğlen saatlerinde Şehir merkezinin istikametinde gelen 30 AAC 661 plakalı aracın önüne çıkan tüp taşıyan araca arkadan çarpması sonucu kaza meydana geldi.

Tüp taşıyan araca arkadan çarpmasıyla beraber tüp taşıyan araç yolda savrulurken, 30 AAC 661 plakalı aracın ön tarafında ise maddi hasar oluştu.

Olayı gören çevredeki vatandaşlar hemen yardıma için koştular. Yardımda yetersiz kalan vatandaşlar, hemen Yüksekova Belediyesi'nin İtfaiye ekiplerine ve 112 sağlık çalışanlarına haber verdiler.

Kazanın yaşandığı yere gelen ekipler kısa sürede çalışmalarına başladı.

Yaşanan kazada ölü ve yaralı olmazken, 30 AAC 661 plakalı araçta maddi hasar meydana geldi.

‘OKULLARIN TATİL OLMASI BÜYÜK FELAKETİ ÖNLEMİŞ OLDU’

Kazanın yaşanmış olduğu noktada bulunan Yüksekova Özel Teknokent Koleji müdürü Cebrail İrinç, "Okulların tatil olması büyük bir felaketin önüne geçmiştir. Çünkü o saatlerde yüzlerce öğrenci o yoldan karşı tarafa geçiyordu. Okulların tatil olması nedeniyle büyük bir felaketi şans eseri atlattığımızı söyleyebilirim.

Saniye saniye okulun güvenlik kamerasına yansıyan feci kazanın detaylarına değinen Yüksekova Özel Teknokent Koleji müdürü Cebrail İrinç, "Kazanın yaşandığı sırada biz okuldaydık. Büyük bir gürültüyle hemen dışarıya çıktık. Her zaman olduğu gibi yine aynı kavşakta kaza meydana gelmişti. Bizler de apar topar kaza yerine gittik. Çok şükür hiç kimseye birşey olmadı. Biz de şanslı günümüzdeydik, çünkü okullar tatilde idi. Yani öğrencilerin olmadığı bir günde büyük bir facianın eşiğinde dönüldüğünü söyleyebiliriz. Biz buradan yetkilere sesleniyoruz. Artık bu noktalarda gerekli tedbirleri almalarını istiyoruz. Çünkü her zaman aynı olaylarla karşılıyoruz. Daha büyük bir facia yaşanmadan önlemlerin alınmasını talep ediyoruz. Burada sürücülere de sesleniyoruz, hızlarına dikkat etsinler, yaşanacak her bir kazanın öncelikli nedeni aşırı hızdır. Onun için derhal bu okul kavşaklarına önlem alınmasını istiyoruz." diyen okul müdürü İrinç, sözlerine şöyle devam etti, "Güvenlik kameralarına baktığımızda görüyoruz ki şans eseri büyük bir felaketin eşiğinden dönmüşüz. Biz burada tüm yetkililere sesleniyoruz, bu yola çocuklarımız için acilen önlemler alınsın." ifadelerini kullandı.

İtfaiye ekipleri kazanın yaşandığı yolu temizleyerek tekrar trafiğe açarken, maddi hasar oluşan araç ise gelen çekiciyle kaldırıldı.

Olay yerine gelen Polis ekipleri ise yaşanan kaza ile ilgili inceleme başlattı.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2021, 00:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER