Yüksekova'daki Pizok TOKİ'leri 1 Eylül'de Hak Sahiplerine Verilecek

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova İpekyolu üzerinde bulunan Rona Class Düğün salonunda STK'larla, Muhtarlarla ve Vatandaşlarla bir araya gelen Ak Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, yapılan toplantıda bahsi geçen Pizok TOKİ'lerinin 1 Eylül 2021'de Hak Sahiplerine verileceğini söyledi.

Yüksekovalı STK'lılar ve Merkez Mahalle Muhtarları, çeşitli nedenlerden dolayı teslim edilmeyen Pizok bölgesinde bulunan TOKİ Konutlarının hak sahiplerine bir an önce teslim edilmesi ve vatandaşların daha fazla mağduriyet yaşanmaması için çağrısında ve girişimde bulunmuştular.

Yüksekovalı STK'lılar, Merkez Muhtarları ve Yüksekova Güncel'in girişimleri sonucu, Pizok TOKİ Konutlarının 1 Eylül 2021'de HAK sahiplerine teslim edileceği öğrenildi.

''TOKİ'LER 30 İLE 1 EYLÜL'DE TESLİM EDİLECEK HAK SAHİPLERİNE''

Yüksekova'nın tüm sorunları çözmek için çalıştıklarını belirten Hakkari Ak Parti İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek yaptığı konuşmada,''Bilindiği üzere TOKİ'ler için yıllardır devam eden bir süreç var. Şuan son aşmasına geldik. TOKİ Başkanlığı ve Çevre Şehircilik Başkanlığı ve kaymakamımızla bu konuda görüştük. Ayın sonunda TOKİ'lerin teslim edileceği ve Hak sahiplerine verilecegiz bana bildirdiler. Sürecin son aşamasına geldik şuan TOKİ'deki müşavir firmanın yetkili arkadaşı burda suyun pompalarını indirdiler yarın suyu boşa akıtacaklar çamurlu suları depolara akıtmamak için daha sonraki gün ise su verilecek. Berrak suyumuz akana kadar daha sonra depolara verilecektir. TOKİ'ler genel olarak çok küçük detaylar kaldı onuda arkadaşlar titizlikle yapıyor. İnşallah TOKİ'ler ayın 30'da yada 1 Eylül'de hak sahiplerine verilecektir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlarımız TOKİ Yetkilileri, bu işte çok emek veren Sivil Toplum Kuruluşları Valimiz, Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah Yüksekova'nın geri kalan sorunlarını hep birlikte çözeriz''dedi

''ÖZBEK: YÜKSEKOVA'YA İLK BAHARDA DOĞAL GAZ ÇALIŞMALARINI HEDEFLİYORUZ''

Özbek,''Yüksekova'nın Doğal Gazıyla ilgili olarakta vatandaşlarimız çok soruyor haklı olarak. Bu sene ihalesinin yapılır, başlanmasını umuyorduk. Tabiki BOTAŞ iyadesini daha yapmadı. Ben yetkililerle görüştüm, Ak Mercan Firmasıyla şuan, Hakkari'nin doğal gaznı yapan firmaylada. Hakkari'de son aşamasına geldi. Niyetimiz şuki Yeni köprüden Yüksekova'ya kadar ihalesini yapıp, Yüksekova girişinden sonra ise tekrardan ihalesinin yapmak ve biran önce çalışmalara başlamak. Bu yıl ihalesini yapıp gelecek olan ilk baharda çalışmalara başlamak olacak. Bir ay sonra genel olarak çalışmalara bakacağım, bunların hepsinin Cumhurbaşkanımıza sunacağım. Yüksekovalı vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Yüksekova'da yol su problemleri var bunları hep birlikte çözeceğiz inşallah. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum''İfadelerini kullandı.

''STK'LAR VE MUHTARLAR TAKİPÇİSİ OLDULAR''

Yüksekova Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Yüksekova Ticaret Ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İzzettin Metin, Hakkari Tüketiciler Birliği Derneği Başkanı Perviz Geçirgen ve Merkez Muhtarları yapılan toplantıda yer aldılar.

''STK'LARDAN TEŞEKKÜR''

Yüksekova Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Yüksekova Ticaret Ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İzzettin Metin, Hakkari Tüketiciler Birliği Derneği Başkanı Perviz Geçirgen, TOKİ'lerin verilmesi konunda emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2021, 18:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
İzzettin metin emeği geçen herkesi özelikle Yüksekova güncel muhabiri  Metin beye şükranlarımı bildirir herkesten Allah razı olsun değerli bir hizmeti TOKİ mağdurlarının evlerine yerleşmesi
İzzettin metin emeği geçen herkesi özelikle Yüksekova güncel muhabiri Metin beye şükranlarımı bildirir herkesten Allah razı olsun değerli bir hizmeti TOKİ mağdurlarının evlerine yerleşmesi - 3 yıl Önce

Emeği geçen herkesi özelikle Yüksekova güncel muhabiri Metin bey TOKİ mağdurlarının sesi oldunuz her keste. Allah razı olsun

İzzettin metin
İzzettin metin - 3 yıl Önce

Gerçekten bu halka mağduriyetlerini gidermek için çabalayan herkese ten Allah razı olsun

Çetin
Çetin - 3 yıl Önce

Öncelikle hoş geldiniz.biz yüksekova halkı hepsinin birgünde hatta bir saatte olmasını istiyoruz neden diyecekseniz bu calışmalar daha 70 yıl once olması cözülmesi gereken çalışmalardır o yüzden bu sorunların bir günde aynı anda cözülmesini istiyoruz.

SIRADAKİ HABER