Yüksekova Engelli Bireyler Derneği açıldı

Yüksekova Engelli Bireyler Derneği açıldı

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Yüksekova ilçesinde, Engelli Bireyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği açıldı.

Yüksekova ilçesindeki engelli bireyleri bir araya getirip dayanışma sağlamak amacıyla kurulan Derneği Başkanlığını Mehmet Salih Diler üstlendi. Dernek Başkanı Salih Diler, ilçedeki bütün engellileri derneğe üye olmaya çağırdı.

Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Soryan iş merkezinin 4. Katında Dernek açılışına, Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Büyükçiftlik Belediye Başkanı İsmail Rüştü Zeydan, Yüksekova 3’ncü Piyade Tümen Komutanlığında Topçu Alpay Erkan Akhisar, Emniyet Müdürü Murat Güneş, Ak Parti ilçe Başkan Yardımcısı Burhan Yaşar ve teşkilatı, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, Kanaat önderi H. Habip Öner, İpek mahallesi Muhtarı Murat Balin, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşma yapanYüksekova Engelli Bireyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Salih Diler, “Yüksekova’da daha önce böyle bir derneğin olmadığı için bizde engelli kardeşlerimiz için bir ışık, bir umut olması nedeniyle derneğimiz açmış bulunuyoruz. Her insanın bir engelli adaydır. Engel olmak bir kusur değildir. Önemli olan insanın kalbinde engel olmamasıdır. Türkiye’ye genelinde engelli bireylerin sayısı oldukça fazla olduğunu belirten Diler, “Yüksekova sosyal hizmetler müdürlüğü ve Sosyal yarımlaşma ve dayanışma vakfına bağlı 3564 engelli kardeşlerimiz var.” Dedi

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2021, 23:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER