Yüksekova Esenyurt Mahallesi 'Aile Sağlık Merkezi'ne Kavuşuyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Esenyurt Mahallesinde yapılan çalışmalar sonucu yeni 'Aile Sağlık Merkezi'ne (ASM) kavuşuyor.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinin Esenyurt Mahallesinde yapılan çalışmalar sonucu yeni 'Aile Sağlık Merkezi'ne (ASM) kavuşuyor.

20 bin nüfusa sahip Esenyurt mahallesinin sakinleri yıllardır 'Aile Sağlık Merkezi'nin olmadığı için farklı noktalara giderek tedavi işlemlerini görüyorlar.

Yüksekova Esenyurt Mahallesi Muhtarı Selim, Hakkari Valiliğine ve Hakkari İl Sağlık Müdürlüğüne yaptığı girişimler sonucu Esenyurt 1212 nolu sokakta 'Aile Sağlık Merkezi'ni kazandırdı.

Yapılan girişimler sonrası 'Aile Sağlık Merkezi'nin inşaat çalışmaları mahallede bulunan İpekyolu’na yakın sokakta başlarken, inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla 8.Nolu Aile Sağlık Merkezi ismiyle mahalle sakinlerine hizmet verecek.

“Mahallemiz için çalışıyoruz”

Mahallemiz ilkkez ‘Aile Sağlık Merkezi'ne kavuşuyor diyen Yüksekova Esenyurt Mahallesi Muhtarı Selim Genç, ''Yıllardır mahalle sakinlerimiz doktora gitmek için farklı noktalarda bulunan yerlere yada direk hastaneye giderek tedavilerini yapıyorlar. Mahalle muhtarı olarak sıkı-takipli görüşmeler ve girişimlerde bulunduk. Şükür en sonunda mahallemize 8.Nolu Aile Sağlık Merkezini verdiler. Bizde vatandaşın hizmetine sunmak için inşaatına başladık. İnşallah kısa sürede biter mahallenin sınırsız hizmetine girer. Bundan dolayı çok mutluyuz çünkü yıllardır sorun haline gelmişti. Şükür bunu da çözdük. İnşaatı biter bitmek gelecek doktorlarla mahalle sakinlerimize hizmet verecek. Mahallemiz ilkkez bu hizmete kavuşuyor ondan dolayı çok mutluyuz. Mahallemiz elimizde geldikçe en güzel hizmetleri sunacağız. Bu güzel hizmet için emeği geçen herkese teşekkür ederken, mahalle sakinlerimize şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2023, 06:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
Lokman bayram
Lokman bayram - 6 ay Önce

Esenyurt mahalle sakinleri adına yapmış olduğunuz hizmetleri canı gönülden teşekkür ediyorum nice güzel yıllara sağlık mutluluk başarılar diliyorum Allah'a emanet olun

SIRADAKİ HABER