Yüksekova İtfaiyesi Okullarda Yangın Tatbikatı Düzenledi

Yüksekova İtfaiyesi Okullarda Yangın Tatbikatı Düzenledi

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova Belediyesi, İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından bilgilendirme amaçlı okullarda yangın tatbikatı gerçekleştiriliyor.

Yüksekova Belediyesi, İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından bilgilendirme amaçlı Halit Okay İlk ve Ortaokulunda yapılan yangın tatbikatında, yangın sırasında nelerin yapılması gerektiği konusunda öğrencilere bilgi verildi. 

Eğitim sonrası ekipler, uygulamalı şekilde senaryo gereği öğrencileri okul bahçesinde topladı. Daha sonra okul içinde mahsur kalan öğrenci, ekiplerce kurtarıldı. 

Okul bahçesindeki yangının, yangın tüpüyle nasıl söndürülmesi gerektiği konusunda bilgiler verildikten sonra ekiplerce uygulamalı şekilde de gösterildi. 

Yapılan tatbikatlar ile ilgili kısa bir açıklama yapan Yüksekova Belediyesi İtfaiye Müdürü Ziya Erkut, “Bilindiği üzere Okullarda düzenlenen tatbikatların asıl amacı, öğrenci ve tüm okul kadrosunu, olası bir yangın felaketine karşı bilinçlendirmektir. Yapılması gerekenler konusunda onları eğitmektir. Bu kapsamda çocuklarımızın yangın sırasında neler yapmaları gerektiği konusunda ekiplerimiz bilgilendirme yapıyor. Daha sonra uygulamalı bir şekilde yangın söndürme teknikleri gösteriliyor. İlçede bulunan okullarımızın çoğunda bu tatbikatı gerçekleştiriyoruz ve programımızda bulunan diğer okullarımızda da aynı şekilde tatbikat ve bilgilendirme çalışmaları yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2021, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER