Yüksekova: Mahallelinin, Yetkililerden İnternet Talebi

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinin Cumhuriyet Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, yetkililerden ve Türk Telekom’dan evlerine internet çekmelerini istiyorlar.


 Dünya geneli başlayan korona virüs salgınından sonra, Yüksekova ilçesi Cumhuriyet Mahallesinin 743 Nolu Sokağı sakinleri, internet konusunda alt yapı istediler.

Korona virüs nedeniyle sosyal hayata mesafeli duran vatandaşlar, bu konuda uzakta eğitim gören çocuklarına, akrabalarına ve diğer ihtiyaçları gidermek için evlerine Türk Telekom’dan internet talep ettiler.


Mahalle sakinlerinden Özlem Zengin, ’’Bizim burada herkesin internet sıkıntısı var. Bizler telefonla bir şekilde EBA ve başka şekilde internete giriyoruz. Ama bunlar hepsi kısıtlı kalıyor. Türk Telekom’a kaç defa başvuruda bulunduk, alt yapı yok dediler. Şimdi alt yapıda geldi ama bir türlü mahalleye alt yapı için kablo çekilmedi. Biz telefon internetleri kısıtlı bir şekilde çocuklara olsun diğer şekil oldu yapıyoruz. Bizde bu sorunumuz dile getirmek istedik. Yetkililerden bize bu konuda yardımcı olmalarını istiyoruz. Zaten tablet sıkıntısı yaşıyoruz, ama mahallede internet olursa birkaç çocuk beraber bilgisayarda veya bir telefonla derslerini takip edebilir. Türk Telekom’dan talep diyoruz bizim bu internet sıkıntımızı gidersinler. Zaten baz istasyonu uzak olduğu içinde telefon interneti bile zorluyoruz. Onun için talebimiz alt yapının tamamlanmasını ve evlerimize internet çekmeleridir. Sağolsun eski muhtarımız Vehbi Çoruh’ da mahalle için yetkili yerlerle görüşüyor ve mahalleli olarak kendisine teşekkür ediyoruz’’dedi.


Mahalle sakinlerinden Necirvan Keği, "Baz istasyonları bize uzak ondan bizde telefonlarda internete bağlamak için zorluk çekiyoruz. Talebimiz  mahallemize, sokağımıza Türk Telekom internet çekip artık herkes evlerine bu pandemi döneminde sıkıntısız İnterneti kullansın. Okul açılmışta olabilir ama yine çocuklara EBA için gerekli olan internet lazım. Bizde buradan yetkililerden bir an buna çözüm getirmelerini istiyoruz’’ şeklinde konuştu.


 

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2020, 10:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
VATANDAŞ
VATANDAŞ - 4 yıl Önce

AYNEN ÇOCUKLARIMIZ İNTERNET SIKINTISINDAN DERSLERİNİ YAPAMIYORLAR BİR AN ÖNCE GELSİN ALLAH RIZASI İÇİN YETER ARTIK BU ÇİLE

SIRADAKİ HABER