Yüksekova Ziraat Odası Büyükçiftlik'te 10 Dönüm Alana Kapya Biberi ve Domates Ekimini Yaptı

Hakkari’nin Yüksekova Ziraat Odası ve Yüksekova Destar Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifiyle beraber Cilonun eteklerinde bulunan 10 dönümlük arazide kapya biberi ve domates ekimini gerçekleştirdiler.

Yüksekova Ziraat Odası Büyükçiftlik'te 10 Dönüm Alana Kapya Biberi ve Domates Ekimini Yaptı

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova Ziraat Odası ve Yüksekova Destar Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifiyle beraber Cilonun eteklerinde bulunan 10 dönümlük arazide kapya biberi ve domates ekimini gerçekleştirdiler.

‘’Üreten bir Yüksekova için’’ sloganıyla yola çıkan Yüksekova Ziraat Odası Başkanlığı Yüksekova'yı tarım şehri yapmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

İlçenin dört bir tarafını farklı ürünlerle ekimler gerçekleştiren Yüksekova Ziraat odası, son olarak ilçeye bağlı Cilo dağın eteklerinde yer alan Büyükçiftlik’te (XIRVATE) yaşayan Feride İnce’ye ait 10 dönümlük araziye kapya biberi ve domates ekimini gerçekleştirdi.

''ÜRETEN BİR YÜKSEKOVA İÇİN ÇALIŞIYORUZ''

‘’Üreten bir Yüksekova için’’ sloganıyla Yüksekova’da tarım seferberliğini başlattıklarını belirten Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, ‘’ "Bugün Cilo dağının eteklerinde bulunan Büyükçiftlik Beldesinde 10 dönümlük alanda bir kadın çiftçimiz olan Feride İnce’ye ait olan arazide hem kapya biberini hem de domates ekimini gerçekleştireceğiz. Tarıma kadın elinin değmesi için yaptığımız bu çalışmayla inşallah Yüksekova’yı her alanda biz üretime kavuşturacağız. Üretim yapılmayan toprak bırakmayacağız. Özellikle kadınlarımızı toprakla buluşturacağız. Cilo Dağının eteklerinde bulunan Büyükçiftlik Beldemizin hem doğal güzelliğini, toprak zenginliğini hem de suyun berraklığıyla biz de ürünlerimizi toprakla buluşturacağız. Her alanda verimliliği sağlayarak Yüksekova’nın üretim alanında büyük bir ivme kazanmasına yardımcı olacağız. Bundan sonra ki bütün çalışmalarımızda da hem kadınlarımızın hem de diğer çiftçilerimizin bilinçli bir kategori oluşturana kadar Yüksekova’yı modern bir tarım merkezi haline getirene kadar durmayacağız. Ana hedefimiz kendi kendine yetebilen bir Yüksekova’yı inşa etmek. Bölgemiz dışa bağımlı bir bölge. Yaz aylarında bile Domates, salatalık, biber gibi sebze çeşitlerimizi hep dışarıdan temin ediyoruz. Artık diyoruz ki kendi kendimize yetebilecek kendi ihtiyaçlarımızı kendimiz karşılayalım. Hatta bunun ileri bir seviyesine ulaşarak komşu il ve ilçelerimize de sebze konusunda ki ihtiyaçlarını buradan tedarik edelim. Bizde Cilo dağın eteklerinde yer alan 10 dönümlük araziye bu ürünlerin ekimini yaptık’’ İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2023, 03:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER