Yüksekova’da Kombiler Takıldı, Hayaller Başka Bahara Kaldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde doğal gazın kullanımda olmamasına rağmen vatandaşlar evlerine kombileri takmaya devam ederken, kullanım hayalleri ise başka bahara kaldı.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL - ÖZEL

Yüksekova ilçesinde doğal gazın kullanımda olmamasına rağmen vatandaşlar evlerine kombileri takmaya devam ederken, kullanım hayalleri ise başka bahara kaldı.

Yüksekova ilçesinde doğal gaz çalışmalarının tamamlanarak bu kış mevsiminde evlerde gazın kullanılacağı haberi üzerine büyük mutluluk yaşayan vatandaşlar, hızlı bir şekilde evlerinde kombi sistemini kurmaya başladı.

Ekim ayının başlarında kombinin yakılacağı beklenirken, yaşanan bazı aksilikler nedeniyle doğal gaz hayali başka bahara kaldı.

Doğal gaz olmamasına rağmen vatandaşlar yine de kombilerini takmaya devam ediyor.

''DOĞALGAZIN OLMAMASINA RAĞMEN YOĞUN ÇALIŞIYORUZ''

Mühendis Felek Kağan, bu sene doğal gazın kullanacağını bildikleri için seri şekilde vatandaşların talebiyle evlerine kombi taktıklarını belirterek, “Biz bu işi yaparken doğal gazın başka bir bahara kalması bizi üzdü. Ona rağmen kombi satışları devam ediyor. İnsanlarımız yoğun bir ilgi gösteriyor. İnşallah gelecek sene her ev kullanmaya başlayacak. Bizde şirket olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

''BİN EVE YAKIN KOMBİ SİSTEMİ GİTTİ''

Esnaf Mahsun Gemicioğlu da, bu sene doğal gaz kullanmayı beklediklerini ancak başka bahara kaldığını ifade ederek, “Şu an büyük talep var. Vatandaşlarımız kombilerini satın almaya devam ediyor. Şu an bin eve kombi sistemi yapıldığını söyleyebilirim. Bizde yılların tecrübesiyle en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz. İnşallah kısa sürede doğal gaz gelecek ve herkes bu yaşanan kirli havadan kurtulacak” ifadelerini kullandı.

''BU SENE YAKACAZ DİYE KOMBİ SİSTEMİNİ YAPTIM''

Osman Tosun isimli vatandaş ise heyecanla bekledikleri doğal gaz için kombilerini aldıklarını söyleyerek, “Bazı sıkıntılardan dolayı doğal gaz gelmedi. Hayal kırıklığına uğradık. Çünkü dört gözle bekliyorduk. Yine de gelecek sene için hazırlığımızı yapmış olduk” şeklinde konuştu.

''TEK İSTEĞİMİZ BU KÖMÜRDEN KURTULMAKTIR'

Ev kadını Türkan Tosun da, doğal gazın verilmesini çok istediklerini belirterek, “Kışın gelmesiyle yaşanan hava kirliliğinden dolayı dışarı çıkamıyoruz. Belki bu sene kurtuluruz dedik, yine olmadı. Büyük heyecanla bekliyorduk. Bizde kombimizi yaptırdık. İnşallah gelecek sene kullanmaya başlayacağız” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2023, 11:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
İzzettinmetin
İzzettinmetin - 6 ay Önce

Doğalgazı bu yıl geleceğini mujdeliyen bazı STK başkanları sanki vazifelermis gibisine youtbta haber yaparak insanlarımızı yine kandırmayı başardılar kimileri geç kömür alırken pahalı almdi kimileri kömüre vereceği parasını kombi takmaya verdi borclandilar şimdi ben de o STK baskanlarina söylüyorum vazifemiz olmayan hizmetlere konarsaniz halkı kandirsiniz yazık hep diyorum üyelerimize hizmet edin lutfen

SIRADAKİ HABER