Yüksekovalı Kadınlar Tarım Projeleriyle Köylere Hayat Verecek

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı ‘‘Uzman Eller Projesi’’ çerçevesinde 66 Yüksekovalı çiftçi kadına hibe desteği sağlandı.

Yüksekovalı Kadınlar Tarım Projeleriyle Köylere Hayat Verecek

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı ‘‘Uzman Eller Projesi’’ çerçevesinde 66 Yüksekovalı çiftçi kadına hibe desteği sağlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tüm Türkiye genelinde kadına yönelik tarımsal üzerindeki projeleri devam ederken, Yüksekovalı kadınlar bir bir projelerden yararlanmaya başladı.

S.S.Demetet Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatiften yapılan kahvaltının ardında İlçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kamışlı köyünde ‘’Uzman Eller projesi’’ çerçevesinde program düzenlendi.

Bakanlığın başladığı ‘’Uzman Eller projesi’’ çerçevesinde hak kazanan 66 çiftçiye kadına Hakkari İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün bünyesinde 250 bin şer hibe desteği verildi.

Düzenleyen programa, Hakkari Vali Yardımcısı Furkan Berber, Yüksekova kaymakamı Ömer Çimşit, Hakkari İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Asım Şen, Yüksekova İlçe Tarım ve Orman müdürü Mehmet Emin Yiğit, Yüksekova İlçe Sosyal Hizmet Müdürü İsmail Aslan, Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, S.S.Demetet Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatif Başkanı Bahar Sağkol ve sayıda kadın çiftçi katıldı.

‘’KADINLARIMIZIN ELİYLE KÖYLERDEKİ TOPRAKLAR HAYAT BULACAK’’

Yüksekova’da tarımı üs seviyeye çıkarttıklarını belirten Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, ‘’Bakanlığımızın tarım projeleri Yüksekova’mızda en güzel alanlarda hizmete giriliyor. Bugünde 66 kadın çiftçimize ‘’Uzman Eller projesi’’ çerçevesinde hibe desteğini sağladık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah kadınlarımızın eliyle köylerimiz hayat bulacak’’ dedi.

‘’KADINLAR ÜRETİYOR, YÜKSEKOVA KAZANIYOR’’

S.S.Demetet Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatif Başkanı Bahar Sağkol, ‘’Bizler ilk günden beri Yüksekova’da tarıma yönelik çok sayıda projeler üretip çiftçimize kazançlar elde ettik. Bugün büyük bir gurur yaşadık. Burada 66 kadın çiftçimize hibe desteği sağlandı. Artık her kadınımız köyünde tarım yön verecek. Desteklerini sağlayan Başta Tarım ve Orman Bakanlığımız olmak üzere katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederiz. Kadınlar üretiyor, Yüksekova kazanıyor’’ İfadelerini kullandı.

‘’ÜRETEN BİR YÜKSEKOVA İÇİN ÇALIŞIYORUZ’’

Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, ‘’Yüksekova tarım yönünde artık çağ atacak, Çünkü bizler yaşanabilir bir Yüksekova için ilçenin tüm topraklarını tarımla buluşturduk. Bundan sonrada aynı gayretle devam edeceğiz. Evet güzel tarafı ise kadınlarımızın eliyle topraklar hayat bulacak. Bugünde 66 kadın çiftçimiz hibelerini aldı bunun mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bunda sonra da da aynı hizmetler devam edecek. Bu güzel hizmetlerden dolayı katkısı olan herkese çok teşekkür ediyoruz’’ Şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2023, 02:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER