YÜKSEKOVA’DA YENİ BİR CADDE AÇILIYOR

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde çarşı merkezi genişletme çalışmaları devam ediyor. 15 metre genişliğinde 300 metre uzunluğunda yeni bir cadde açılıyor.

YÜKSEKOVA’DA YENİ BİR CADDE AÇILIYOR

Yüksekova Belediyesi araç ve yaya trafiğini taşıyamayan çarşı merkezine yeni düzenlemeler getiriliyor. Çarşı merkezinin arka kısmında 15 metre genişliğinde 300 metre uzunluğunda yeni bir cadde açan Belediye, böylelikle çarşı merkezindeki trafiği rahatlatmayı planlıyor.

Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora"nın girişimleri ve Güngör ailesini de desteği ile açılan yeni caddede kumlama ve stabilize çalışmaları devam ediyor. Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Beşer, yeni acılan caddenin Yüksekova trafiğine rahat bir nefes aldıracağını belirtti.



Beşer, “Çarşı merkezinin arka kısmında yeni açtığımız cadde 15 metre genişliğinde 300 metre uzunluğunda Özgürlük Meydanı ile 23 Nisan Caddesi"ni bir birine bağlıyor ve bu yeni cadde birçok konuda ilçemize rahat bir nefes aldıracak. Hem Cengiz Topel Caddesi"ndeki araç trafiğini rahatlatacak. Hem de Cengiz Topel Caddesi"ndeki insan yoğunluğunu paylaşacak. Böylece yurttaşlarımız daha rahat bir ortamda işlerine gidebilecekler ve işlerini yapabilecekler” dedi. Güngör ailesinin katkıları ile ilçedeki çalışmanın en büyük çalışma olduğunu belirten Beşer, “Öyle gelişi güzel yapılan bir çalışma olmayacak. Yapılan her şey standart ölçülerde olacak. Daha sonra pişmanlık yaşamamak için şimdiden ne gerekiyorsa imkânlarımızı sonuna kadar zorlayarak yapacağız. Yeni çarşı merkezi tamamlandığında Yüksekova modern bir görüntüye sahip olacak” dedi. Diha

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2012, 16:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
kotman
kotman - 12 yıl Önce

çarşının büyümesi lazımdı artık insan sayısı çogaldı bide çarşı içine park yasagı konulsa mükemmel olur..

SIRADAKİ HABER