Yüksekova'da Heyelan Sonucu Kapan Onbaşılar Köyün Yolu Kontrollü Bir Şekilde Açıldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Onbaşılar (HİRMİ) köyünde medyana gelen heyelan sonucu köyün şehirle bağlantısı kesilmişti. Ekiplerin 2 günlük çalışması sonucu yol kontrollü bir şekilde açıldı.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinin Onbaşılar (HİRMİ) köyünde medyana gelen heyelan sonucu köyün şehirle bağlantısı kesilmişti. Ekiplerin 2 günlük çalışması sonucu yol kontrollü bir şekilde açıldı.

Olay 2 gün önce gece saatlerinde ilçeye 30 kilometre uzaklıkta bulunan İran sınırındaki Onbaşılar köy yolunda meydana geldi.,

Gece saatlerinde yağışlar sonrası dağdan kopan toprak ve kaya parçaları yola indi.

Heyelanın inmesiyle araç trafiğine kapanan yol, köyün şehirle bağlantısının kesilmesine neden oldu.

Yolun kapanması üzerine harekete geçen Hakkari İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Yüksekova İlçe Özel İdare Müdürlüğü Şantiye Şefliği ekipleri, yola inen heyelanı temizlemek için çalışmalarına başladı.

Yapılan 2 günlük çalışmayla köy yolu kontrollü bir şekilde açılırken, ekipler tüm hızıyla çalışmalarına devam ediyor.

Ekiplere teşekkür eden köy muhtarı Husret Şen, “Aralıklı yağışların başlamasıyla bölgede hayatı olumsuz yönde etkilerken, köyümüzün yoluna maalesef heyelan inerek yol tamamen kapanmıştı. Saolsun ekipler ilk günden beri durmadan yolu açmak için çalıştılar. Şükürler olsun şimdi kontrollü bir şekilde açtılar. Hala çakışıyorlar bölgede. Başta sayın Valimiz Ali Çelik, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit ve bize bu kadar zaman ayıran tüm il özel idaresi ekiplerine hepsine tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2024, 07:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER