Mahalleye Kurt gelince, Ekipler uyardı: Evlerinizden Çıkmayın

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Yüksekova ilçesinin Cumhuriyet ve Güngör mahallelerinde görülen kurt, korkuya neden olurken, ekipler vatandaşların can güvenliği konusunda evlerinde çıkmamak için uyardı.

İlçede birkaç hafta önce yoğun kar yağışının ardından soğuk hava etkisini daha fazla hissettirmesi ve hayatı olumsuz yönde etkilemesi sonucu yüksek kesimlerde yaşayan hayvanları da yiyecek bulma konusunda zor durumda bıraktı.

İlçenin Cumhuriyet ve Güngör mahallesinde 2 gündür aralıklı görülen Kurt korkuya neden olurken, ekipleri harekete geçirdi.

Alınan ihbar üzerine mahalleye giden ekipler, kurdun görüldüğü yere giderek yakalama çalışmalarına başladı.

Yüksekova Belediyesi’nin Veterineri Hekim kaçan ve ekibi ile kurdun olduğu yere gidererek, yakalama çalışmalarına başladılar.

Kurda hiçbir zarar gelmesin diye ilk olarak ekipler bayıltıcı iğne vurdular. Bayıltıcı iğneye rağmen etkisiz hale getirilemeyen Kurt bulunduğu yerden kaçtı.

Ekiplerin kurdun ardından gitmesine rağmen kurt izini mahallede kaybettirdi.

Ekipler mahallelinin dikkatli olmaları konusunda uyarırken, mahallede saklanan kurdun görülmesi hâlinde Belediye’nin Whatsapp İhbar Hattı’na bildirmeleri konusunda uyardı.

Yüksekova Belediyesi'ne bağlı Veteriner İşleri Birimi tarafından yapılan duyuruda, "Yüksekova Halkının Dikkatine! Şehir merkezine inen bir kurt vatandaşlarımız tarafından belediyemize bildirilmiştir. Ekiplerimiz kurdun bulunduğu mahalleye giderek, uyuşturucu iğne ile bayıltmaya çalışmış ancak tek iğne ile bayıltılamayan ve kaçıp gözden kaybolan kurt bitkin ve aç bir şekilde şehir merkezinde dolaşıyor. Ekiplerimiz arama çalışmalarına devam etmektedir. Ancak karanlığın çökmesiyle birlikte arama ve yakalama çalışmaları zor geçmektedir. Evden çıkmamanız can güvenliğiniz açısından iyi olacaktır. Ayrıca kurdu gören vatandaşlarımız belediye ihbar hattını bildirsinler’’ denildi.

YÜKSEKOVA BELEDİYESİ İHBAR HATTI: 0530 134 48 80

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2021, 21:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER