Yüksekovalı STK’lılar Ve Muhtarlar: Artık Vatandaşların Evlerini Verin

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekovalı STK'lılar ve Merkez Muhtarları, çeşitli nedenlerden dolayı teslim edilmeyen Pizok bölgesinde bulunan TOKİ Konutlarının hak sahiplerine biran önce teslim edilmesi ve  vatandaşların daha fazla mağduriyet yaşanmaması için çağrıda bulundular.

5 sene önce İlçenin Pizok mevkiinde yapılan evler 2021 yılına rağmen verilmemesi, vatandaşları mağdur etti.

Bunun üzerine Yüksekovalı STK’lılar ve Merkez Muhtarları vatandaşların mağduriyetini dile getirmek için biten Pizok bölgesindeki TOKİ konutlarını yerinde incelediler.

STK’lılar ve Muhtarlar yerinde inceledikleri TOKİ konutlarının kesinlikle belediyeyle alakalı bir sorun olmadığını ve asıl sorun hala Çevre il Şehircilik müdürlüğüne bağlı olduklarını belirttiler.

Yapılan basın açıklamasında, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Özcan, Yüksekova Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabahattin Kepenek, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İzzettin Metin, Yüksekova S.S.3 Nolu kooperatif Başkanı Abdurrahman Tüner, Hakkari Tüketiciler Birliği Derneği Başkanı Perviz Geçirgen, Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Yardımcısı Hikmet Durna, Esenyurt Mahallesi Muhtarı Selim genç ve Güngör Mahallesi Muhtarı Yakup Çelik yer aldı.

Vatandaşlarımıza artık evleri verilsin mağduriyetleri giderilsin diyen Yüksekova Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabahattin Kepenek,’’Biz bugün sivil toplum kuruluşları ve mahalle muhtarları olarak beraber Yüksekova’daki Pizok mıntıkasındaki TOKİ konutlarının ne durumda olduğunu araştırma gözlemlemek için, bir araya geldik. TOKİ’deki sıkıntıları bire bir görmek için inceledik, gördüğümüz kadarıyla birinci derede su sıkıntısı olduğunu gördük, Su deposunun hala bitmediğini ve su deposuna gelecek suyun su borularına faaliyetlerine girmediğini gördük. Yani şuana baktığımda TOKİ’ler bitmiş durumda. Burada hiçbir eksik kalmamış, burada insanlarımız mağdur. Aylardır, yıllardır evlerinden geri kalmışlar. Kiralarda yaşıyorlar. Ve kiracılıktan çok sıkıntı yaşıyorlar. İnsanlar biran evvel evlerine, konutlarına kavuşmak istiyorlar. Buda onların en doğal hakkıdır. Bizde sivil toplum kuruluşları olarak bu insanların mağduriyetlerini gidermek için takipçileri olacağız. Biz yetkililerden acilen bu insanların mağduriyetlerini gidermek ve çözüm üretmelerini istiyoruz. Şayet bu insanlarımızın mağduriyetleri giderilmese, biz başka mecralarda da bu insanlarımızın mağduriyetlerini dile getireceğiz’’dedi.

STK'lılar ve Muhtarlar olarak sürecin takipçisi olacaklarını belirten Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç,’’Bizde STK’lılar ve merkez muhtarları olarak bir araya gelerek, TOKİ konutları ne durumda yerinde inceledik. TOKİ Sorunların ne olduğunu öğrenmeye çalıştık. Görmeye geldik. Biliyorsunuz vatandaşlarımız bir mağduriyet yaşıyor. 2016-2017 sürecinden beri TOKİ bu vatandaşlara konut ev verecek, bir türlü bitmedi. Bununla ilgi biz önceden Hakkari il Çevre Şehirciliğe gittik. Konutların ne durumda olduğunu, sorunların ne olduğunu öğrenmeye çalıştık. Oradan aldığımız bilgi, Belediye’ye ait suyun ve yolun olmadığı yapılmadığı bundan kaynaklı konutların verilmediğiydi. Akabinde biz STK’lılar olarak Belediye Başkan Vekilimiz sayın kaymakamımız Osman Doğramacı’yla bir araya geldik. Sorunu kendisine de ilettik. Hakkari’den aldığımız bilgiyi kendisine ilettik. Oda kendisi bu sorunları Hakkari ile görüştü. Bunların ne durumda olduğuna öğrenmek adına, doğru olup olmadığına ve edindiğimiz bilgi ve gördüğümüz durum maalesef Belediye’ye ait bir sorun olmadığını, Belediye’ye ait yol problemi olmadığını, su problemi olmadığını gördük. TOKİ ve Çevre Şehircilik müdürlüğüne bağlı aksaklıklar var. Burada sondajlar var. Burda yol var, alternatif yollar var bunu gördük. Yapılmayan ve bitmeyen tek şey Su depoları. Bunların kısa bir sürede biteceğini gördük söylediler ve biter inşallah. Çözüm noktasında ellerinde geleni yapmaları gerek. Sonuçta vatandaşlarımız mağdur. Herkes ev bekliyor. Bunu da ivedi bir şekilde çözülmeleri lazım. STK’lar ve Muhtar olarak süreci takip edeceğimizi bilmelerini istiyoruz. Herkesin üzerine düşen görevini de yerine getirmeleri lazım’’İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2021, 03:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
Naif ARSLAN
Naif ARSLAN - 3 yıl Önce

İşte bu. Halk sizden bunu bekliyordu. Siz şehri savunursanız engeller teker teker kalkar. Tebrik ederim.

SIRADAKİ HABER