Yüksekova’nın Güçlü Kadınları İran’ın Tarım Pazarına Yön Verecek

Yüksekova ilçesinde faaliyet gösteren Demeter Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi ve Yüksekova Sosyal Etki ve Kültürel Derneğinin Güçlü kadınları İran’ın Tarım ürünlerini Yüksekova’ya taşımak için büyük yol oynayacak.

Yüksekova’nın Güçlü Kadınları İran’ın Tarım Pazarına Yön Verecek

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde faaliyet gösteren Demeter Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi ve Yüksekova Sosyal Etki ve Kültürel Derneğinin Güçlü kadınları İran’ın Tarım ürünlerini Yüksekova’ya taşımak için büyük yol oynayacak.

İlçede kurulduğu günden bu yana kadınların eliyle başarılar elde eden Demeter Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi ve Yüksekova Sosyal Etki ve Kültürel Derneği Yüksekova’nın sınırında yer alan İran’ın Meşhed kentinde tarım ürünleri üzerine programlar gerçekleştirdiler.

‘’YÜKSEKOVA’NIN GÜÇLÜ KADINLARI İRAN’IN TARIM ÜRÜNLERİNE YÖN VERECEK’’

İran’ın Meşhed kentinde geçtiğimiz günlerde düzenlenen Hasht Ticaret Köyü B2B Uluslararası İş Zirvesinde Ülkeyi temsilen Başkonsolos Sinan Cem BAŞ’ın başkanlığında Demeter Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi, DOĞUSİFED, Diyarbakır Ticaret Odası ve Yüksekova Sosyal Etki ve Kültür Derneği ile birlikte katıldılar.

‘’TARIM ÜRÜNLERİNE KADIN ELİ DEĞECEK’’

İran’ın Tarımsal sektörde öncü birçok marka temsilcisi ile birebir temas kurulan toplantıda Türkiye, Rusya, Afganistan, Pakistan başta olmak üzere komşu Ülkeler arasında ticari faaliyetlerin geliştirilmesi ve tarım sektörünün güçlendirilmesi ele alındı. Ülkeler arasındaki tarım ürünleri ticaretine kadın eli değecek denildi.

Yüksekova’nın Güçlü Kadınları “Yerelden Kalkınma” ilkesi doğrultusunda çıktığı yolculukta orta vadede bölgesel kalkınmadan ulusal kalkınma hedeflerine doğru çalıştıklarını ve iş zirvesiyle hedef doğrultusunda bu adımları atmış olmanın gururunu yaşadıklarını belirttiler.

‘’İKİ ÜLKENİN TİCARETİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’’

Başkonsolos Sinan Cem BAŞ, “Ülkemiz ile İran arasındaki kültürel ve ekonomik alanlardaki mevcut iyi ilişkilerimizi daha da geliştirmeye yönelik çalışmalarda bulunmaya gayret etmekteyiz. Bu bağlamda Türkiye-İran arası mevcut ticaret hacminin geliştirilmesi, yeni bağlantıların oluşturulması, sınır kapılarımızın daha aktif ve iyi hizmet verilebilmesi amacıyla bu yıl Konsolosluğumuzda Ticaret Ataşeliğinin de hizmet vermeye başladı’’ diye belirtti.

‘’İRAN’IN TARIM ÜRÜNLERİNİ YÜKSEKOVA’YA TAŞIYACAĞIZ’’

Yüksekova Demeter Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi Başkanı Bahar Sağkol ve Yüksekova Sosyal Etki ve Kültür Derneği Yöneticisi İpek Arslan, ‘’Temsil ettiğimiz heyet adına bizler de kendilerini tanımaktan memnuniyet duyduk. Başkonsolosumuz Sayın Sinan Cem BAŞ başta olmak üzere tüm konsolosluk görevlilerimize misafirperverliklerinden ve ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz’’ İfadelerini kullandılar.

İran’ın Tarım ürünlerin fuarına, Yüksekova Demeter Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi Başkanı Bahar Sağkol ve Yüksekova Sosyal Etki ve Kültür Derneği Yöneticisi İpek Arslan katıldı.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2023, 18:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER